Wat is Larsologie?


Wat is Larsologie, wie is Lars van der Ploeg? Een creatieve duizendpoot, een kunstenaar? Op het Grafisch Lyceum en later de kunstacademie kwamen vele creatieve uitingsvormen aan bod. Hoewel veel daarvan mij goed bleken te liggen, sluit film het beste aan bij wat ik kan en wil. Dit is dan ook het medium waar ik het liefste en het meeste in werk. Omdat ik mij daarnaast ook bezighoudt met schilderen, illustratie, decoratie, design en fotografie, omschrijf ik mezelf als Verbeelder.

Als ik beelden opneem, focus ik mij niet alleen op een technisch goede opname. Ik wil graag een beleving vangen en over kunnen brengen. En dit trek ik door in de montage. Beeld en geluid laat ik perfect samenvallen. Dat klinkt als vanzelfsprekend, maar ik kan me daar compleet in vastbijten, want timing is alles. Dat is wat mij betreft Larsologie.

Voor de volgende klanten heb ik met zeer veel plezier een en ander verbeeld: